İttihat Ve Terakki Hakkında, İttihatçılar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kaynak:Darkweb

İttihat Ve Terakki Hakkında, İttihatçılar Hakkında Sık Sorulan Sorular, Yanlışlar, İftiralar -
(Yapılan eleştiriler nihayetinde kaynakça detaylandırılmadan eklendi)
6-“Enver Paşa Alman hayranıdır.”
CEVAP: Bu iftirayı yok etmek için Abdülhamid devrine kadar inilmesi gerekir. Bizim Abdülhamid Han devrinden beri Almanlarla teknik iş birliğimiz mevcut. 93 Harbinde bile Alman Ekibini çağırarak zar zor tutunabildik. Abdülhamid Han iş birliği yaptı diye nasıl Alman hayranı sayılmıyorsa Enver Paşa’da sayılmaz. Almanlar o dönem özellikle kara savaşlarında çok büyük tecrübe sahipleridir. Avrupa bile Alman askerisinden ve stratejisinden çekinirken bugün bir kesimin çıkıp da ona buna “Alman Hayranı” sıfatını yakıştırması akıl almaz bir şeydir. Alman hayranı olsaydı Azerbaycan meselesi yüzünden Almanlarla biz ters düşmezdik. Biz 1918’in sonlarında Kafkasya’da Almanlarla karşı karşıya geldik. Azerbaycan’ı Almanlar tanımadı ve Gürcistan’la aralarında elçiler gidip geldi. Enver Paşa’da Bakü Harekatı’na girişti ve bunu Almanlara rağmen yaptı. 1914’de İttifak teklifleri için Rusya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye gidildi. Hepsinden ret cevabı alındı daha sonra Almanlar bize para ve ittifak teklifi sununca Almanlar’ın tarafında yer almaya başladık. O dönem Alman Subaylarının hatıratlarını okursanız Enver Paşa’dan nasıl çekindiklerini apaçık görebilirsiniz. Enver Paşa ne Alman hayranıdır ne de kalıcı müttefikidir. Osmanlı yalnızlık içinde savaş için yanında müttefik ararken Almanlar karşımıza çıkmıştır.
7-“İttihat ve Terakki Ermenilerle, Masonlarla, Yahudilerle iş birliği yaptığı için haindir. ” (Kadir Mısıroğlu Time)
CEVAP: İttihat Ve Terakki’nin kurucuları Abdullah Cevdet, İbrahim Temo, İshak Sükuti gibi Türk asıllı olmayan kişilerdir bu doğru fakat örgütün başında değillerdir. Örgütün başında olmadıkları için faaliyetleri tam olarak yönetemediler. İttihat ve Terakki Ermeniler ile dostsa Ermeni Tehcirini kim yaptı? Bu çelişki bu iftiraları yalanlar. Ermeniler eskiden beri Osmanlı’nın başına beladır özellikle 1896 Banka Baskını çok ilginçtir. 1896’da Ermeniler bankayı basıp onlarca insanı öldürdüler ve ellerini kollarını sallaya sallaya çıktılar. Abdülhamid Han bu konuda hiçbir şey yapmadı, İttihatçıları bu yanlarıyla gömmeye çalışan Kadir Mısıroğlucu kesim neden bu Banka baskınını dile getirmezler bu da ayrı bir çelişkidir. Yahudileri Fatih Sultan Mehmet İstanbul’a getirtip iş, aş, ekmek verdirmiştir. Yahudileri aldı besledi diye bu kesim niye Fatih Sultan Mehmeti’de hain ilan etmeye çalışmıyor? Tüm bu çelişkiler aslında onların birer “İftiracı” olduklarını net bir şekilde gösterir. Unutmayalım ki, Atatürk de bir zamanlar ittihatçıydı ve Abdülhamid’e sert muhalefet olduğu için 1905’de Şam’a sürgüne gitti. Hain ilan edilen adamların Türkiye’yi kurması, ülkeyi kurtarmaya çalışması ne ilginçtir.
8-“Cemal Paşa, Talat Paşa, Enver Paşa ülkeden kaçıp gittikleri için haindir.”
CEVAP: 3 Paşa’nın hakkında Ermeni Tehciri yüzünden idam kararı çıkartılmıştı. Eğer ülkeyi terketmeselerdi her biri asılacaktı. İttihat ve Terakki için yenilgi yoktur, onlar için sadece yeni başlangıçlar vardır, sonu yoktur. Mücadelelerine devam edebilmeleri için ülkeyi terketmeleri lazımdı. Bilip bilmeden duygu sömürüsü yaparak “Kaçtılar” ifadesi kullanmak saçmalıktır. Bunu diyenlerin hakkında idam kararı çıksa koşa koşa ülke dışına çıkacak olmaları da acı bir gerçektir.
KAYNAKÇA:
Murat Bardakçı “Enver”
Erol Sadi Erdinç- İttihat Ve Terakki
Osman Mayatepek Dedem Enver Paşa
Edhem Eldem, “26 Ağustos 1896 ‘Banka Vakası’ ve 1896 ‘Ermeni Olayları’”
Yusuf Halaçoğlu – “Ermeni Tehciri”
Talat Paşa’nın Hatıraları
Nevzat Köseoğlu "Şehit Enver Paşa"
Halil İnalcık Devleti Aliyye Cilt I
Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava