Uzay hakkında birkaç bilgi:))

 Kaynak:Darkweb

1-Uzayda istasyonda birkaç gün geçiren kişiler,vücutları yer cekimsizlige alıştığı için Dünya'ya geri döndüklerinde birkaç gün tekerlekli sandalyede kalırlar.

2-Uzaya gittiğinizde yer çekimi olmayacağından dolayı omurlarinizin arası açılır ve boyunuz uzar.Iyi gibi gözükse de bazı astronotlar boy uzamasi sebebiyle kabinlere sigamamaktadir.

3-Uzayda yukarı aşağısı kavramı yoktur.Bu yüzden hangi şekilde durursaniz durun kendinize aşağıda veya yukarıda duruyorum,dik duruyorum diyemezsiniz.

4-Normalde dünyada erkeklerde ıdrar kesesi yarısına kadar dolunca
 vücut kişiyi uyarır ancak uzayda yer cekimsizlik yüzünden ıdrar kesesi tamamen dolduğunda uyarıyı hissedersiniz.

5-Uzayda istasyonda uyurken kendinizi bir yere sabitlemeniz gerekir ancak kafanız açıkta bırakılır çünkü verdiğiniz karbondioksit gazı uzayda yayilmadigi olduğu yerde kaldığı için boğulma ihtimaliniz yüksek.

5-Şu ana kadar bulunan en büyük yıldız bizim gunesimizin 5 milyar katı büyüklüğünde.


6-1972'de uzaya bir mekik gönderilmiştir ve birkaç ay önce Andromeda'ya yaklaşmıştır.

6-Güneş'in çekim gücü aslında olduğundan daha büyük.Gün geçtikçe Güneş'e yaklaşıyoruz ve bu yüzden Güneş'in ilk yutacağı gezegen Mars olacak.


7-Bunlar olurken Samanyolu (bizim galaksimiz) ve Andromeda Galaksisi birbirine yaklaşmaktadır.Dünya Güneş tarafından yutulmadan önce bu iki galaksi çarpışarak muazzam bir patlama yaratacaktır.2 galaksi yok olacak Dünya ise uzay tozuna donusecektir.


8-Yakın zamanda (maks 1 hafta) Güneş'te Dünya'nın 10 katı büyüklüğünde bir patlama oluştu ve bu patlama yüzünden Dünya'daki birçok uydu zarar görebilir ve Dünya çapında elektrik kesintileri yaşanabilir.


9-Uzaya NASA tarafından tüm dünya dillerinden "merhaba,biz dostuz" diyen ve Dünya hakkında bilgilere sahip olan bir kaset/cd gönderilmiştir.


10-Uzayda astronotlar gündelik olarak spor,kas gelistirme yapmaktadirlar cunku vucutlari yercekimsizlige alistigi icin kaslari zayiflamaktadir ve bunu en aza dusurmek zorundadirlar.


11-Aslinda ışık bile uzayda yavaş kalmaktadir.Gokyuzune baktiginizda gordugunuz yildizlarin %90'ı coktan ölmüş,sönmüş vey patlamis yildizlardir.Ancak sactigi isik bize daha yeni ulasmaktadir.Dunya'ya en yakin yildiz yaklasik 1 milyon yil once patlamistir.